Women’s Digital Center

See more info about the 2024 course!
Women Digital Center - Fab Lab Iași

Descrierea proiectului

Perioada: februarie – aprilie 2024

UPDATE: S-au ocupat toate locurile. Mulțumim pentru interesul de a participa!

Continuăm să oferim oportunități de dezvoltare egale și să încurajăm femeile prin proiecte speciale, să practice antreprenoriatul – una dintre forțele motrice ale inovației în societate sau sa abordeze in viitor o cariera in IT.

Asociația Fab Lab Iasi în parteneriat cu Fundația Orange România dă startul unei noi serii de cursuri GRATUITE de instruire digitală și formare profesională pentru femei ambițioase. Prin acest proiect ne propunem să contribuim la dezvoltarea abilităţilor digitale şi antreprenoriale, astfel încât beneficiarele proiectului să capete mai multă încredere şi cunoştinţe pentru a se afirma mai uşor profesional.

Cursurile se desfășoară FIZIC la sediul FAB LAB IAȘI timp de 8 săptămâni, cu un program de 5 ore pe săptămână.

Vom deschide SIMULTAN două grupe:

  • (LOCURILE AU FOST OCUPATE) grupa IV – în fiecare MIERCURI și VINERI, între 18:30 – 21:00 la FAB LAB 1 TUIASI, str. Rândunica 2, etajul 2
  • (LOCURI AU FOST OCUPATE) grupa V – în fiecare SÂMBĂTĂ, între 09:00 – 14:00 la FAB LAB 3 ADSERVIO, str. Morilor 56

Beneficiarii proiectului

Femeile cu venituri mici, mamele singure, mamele aflate în concediu de maternitate, femeile care au afaceri mici, dar nu au oportunități de promovare sau femeile care asigură integral resursele necesare întregii familii.

Agendă

1. Online cu încredere: Ghidul tău pentru o Identitate Digitală sigură – 5 h

Teme abordate: Navigarea pe internet, identitatea digitală, Browser cookies, securitate de bază, îmbunătățirea abilităților prin cursuri online

Descriere: Acest curs oferă o introducere comprehensivă în lumea internetului, destinată să îmbunătățească abilitățile digitale ale participanților. Acestia vor învăța cum să navigheze în mod sigur și responsabil pe internet, să recunoască și să evite capcanele digitale, și să utilizeze internetul ca un instrument puternic pentru informare și comunicare. Prin lecții interactive și studii de caz, cursul este conceput pentru a oferi abilități practice și cunoștințe esențiale, indispensabile în era digitală.

Facilitator: Mircea Tăune, Business Analyst & CEO at Sigmatic

 2. Introducere în lumea web

Descriere: Acest curs oferă o introducere în crearea de website-uri, combinând concepte tehnice de bază cu principiile UX. Vei explora de la domenii și servere până la analiza comportamentului utilizatorului și prototiparea website-ului. Într-un limbaj accesibil, cursul îți va dezvălui cum să construiești un website intuitiv și atractiv, centrat pe nevoile utilizatorilor tăi.

Facilitator: Mircea Tăune

2.1. Principiile de bază ale unui website – 2.5 h

Facilitator: Mircea Tăune

2.2. UX design – bazele înțelegerii Experienței Utilizatorului – 2.5 h

Cuprins curs:

1. Introducere în UX

2. Comportamentul Utilizatorului

3. Avatarul Utilizatorului

4. Customer Journey

5. Customer Profile Map & a Value Map

6. Conținutul Website-ului

7. Prototipul Website-ului

8. Analiza și Interpretarea Datelor

Facilitator: Vlad Gavrilaș, Co-Founder & CEO @ HealTwo | Founder @ Bransis

3. De la idee la realitate: crearea primului tău website de prezentare – 5 h

Descriere: Acest modul practic te va ghida pas cu pas în crearea primului tău website de prezentare, folosind popularul WordPress și intuitivul Elementor. Pornind de la conceptele UX învățate anterior, vei aplica aceste cunoștințe pentru a construi un site atrăgător și funcțional, fără a avea nevoie de cunoștințe de programare. Vei învăța să selectezi teme, să personalizezi designul și să adaugi conținut, transformând o idee într-un website complet operațional.

Teme abordate: WordPress, Elementor, Creare si Gestionare website prezentare

Facilitator: Mircea Tăune

4. Cum să vinzi în online – 5 h

Descriere: Acest modul te va învăța cum să transformi un website de prezentare într-un magazin online. Vom aborda integrarea procesatorilor de plăți, utilizarea marketplace-urilor și sistemele de facturare, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a-ți lansa și administra propriul tău magazin online eficient.

Teme abordate: e-commerce, marketplace, procesatori de plati, facturare, SEO

Facilitator: Mircea Tăune

5. EduFin: Servicii bancare online și Educație financiară – 5 h

Descriere: În cadrul atelierului vom explora tehnici practice pentru organizarea și gestionarea bugetului lunar. De asemenea, vei primi instrumente și strategii pentru a dezvolta un nou model de management financiar, incluzând economisirea, investițiile și planificarea pe termen lung. Vom aborda gândirea limitativă și preconcepțiile legate de bani pentru a identifica și depăși barierele mentale care îți pot afecta succesul financiar.

Teme abordate: bugetul lunar, cheltuieli, venituri, gândiri limitate, banking online, planificare financiară

Facilitator: Catrinel Zaharia, Financial Specialist Personal EduFin,  Manager Școala Informală de IT Iași,  Manager Fab Lab Iași |Coworking | IT | PIN Magazine & Maps

6. Branding – strălucește prin identitatea personală și cea de business! 5 h

Teme abordate: Personal Branding, Branding pentru Business, Valori, Identitate vizuală, Arhetipuri de brand, Reputație

Descriere: Ce înseamnă branding? Care e diferența dintre branding personal și cel de business? Cum ne ajută crearea unei identități de brand printr-o strategie adaptată specificului afacerii tale? Împreună vom descoperi pas cu pas aceste lucruri și vom identifica elementele-cheie prin care se caracterizează brandul tău ca start pentru crearea unei identități care să-ți atragă audiența.

Facilitator: Adrian Mironescu, Brand Identity Consultant and Designer, REBRAND and TRANSFORM Awards Winner

7. Prezența ta în online contează

7.1.Strategia de marketing  – 2.5 h

Teme abordate: în curând

Descriere: în curând

Facilitator: Rareș Darabană, E-commerce Manager

7.2. Competențe și sfaturi pentru carieră – 2.5 h

Teme abordate: care sunt factorii critici de succes ai planificării unei cariere antreprenoriale, cum mapăm harta interioară a unui antreprenor, cum lucrăm cu inventarul de abilități și competențe specifice al antreprenorului, care sunt cele mai eficiente modele de organizare a agendei zilnice și ce instrumente manageriale eficiente putem folosi, gestionarea eficientă rolului de antreprenor și posibilele așteptări de rol eronate & conflicte de rol apărute.

Descriere: Pentru a reuși în cariera de antreprenor e necesar să ne dezvoltăm atât personal cât și profesional un anume set specific de competențe cheie ! Acest modul te va introduce în „lumea interioară” a antreprenoriatului pentru a afla care sunt factorii de personalitate, factorii motivaționali și comportamentul unui antreprenor de succes!

Repere-cheie: fereastra lui Johari, așteptări & conflicte de rol, mindset antreprenorial, Ikigai și teoria autodeterminării, stagiile vieții de adult, modele de competențe antreprenorială și viziunea sistemică a unei organizații & afaceri.

Facilitator: Dragoș Daniel Panainte, People Developer * Sociologist * HR and Systemic Therapist

8. Absolvirea cursului: START în antreprenoriat

Teme abordate: Business plan

Descriere: Explorează bazele antreprenoriatului în acest curs interactiv. Începând cu Lean Canvas, vei învăța cum să identifici piața țintă, să dezvolți o propunere de valoare unică și să elaborezi strategii eficiente de marketing și vânzări. Cursul include, de asemenea, elemente esențiale de planificare financiară și aspecte juridice, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a-ți transforma ideea într-o afacere de succes.

Facilitatori: Mircea Tăune

Cristi Grăunte, Founder Heroic.Team | People of Tech | PCM® Trainer

Înscrie-te aici: https://forms.gle/oAULZyBakyNCXqAx5

See more about the project here: https://www.youtube.com/watch?v=T5jbpsp_jEI&t=1s