Directiva NIS2: securitatea cibernetică în UE

Adrian Munteanu
Valentin Măzăreanu - Iași Youth Hub by BCR
Valentin Măzăreanu - Iași Youth Hub by BCR

Event Description

We are thrilled to announce our very first GRC Forum offsite event in IASI.
This one will be dedicated to NIS 2 directive!

This is a fantastic opportunity to meet fellow members in person, share insights, and discuss the latest in network and information systems security.

Location: Iași Youth Hub by BCR, strada Grigore Ureche 18

When: 17th July, 6 pm

Whether you’re a seasoned expert or just starting with NIS 2, this event will be an excellent platform for learning and networking.

𝐑𝐞𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐟𝐨𝐫𝐦

https://forms.gle/HDdDgUfeb8txnjKU6

Please RSVP by 15.07.2024 to confirm your attendance.
We can’t wait to see you there and build stronger connections within our community!

DESPRE TOPIC

Directiva NIS2: securitatea cibernetică în UE
Directiva privind securitatea rețelelor și a informațiilor (NIS) este prima legislație la nivelul întregii UE privind securitatea cibernetică și are ca scop specific realizarea unui nivel comun ridicat de securitate cibernetică în rândul statelor membre. Deși a sporit capacitățile de securitate cibernetică ale statelor membre, implementarea sa s-a dovedit a fi dificilă, rezultând în fragmentare la diferite niveluri în cadrul pieței interne.
Pentru a răspunde amenințărilor crescânde aduse de digitalizare și creșterea atacurilor cibernetice, Comisia a propus înlocuirea Directivei NIS pentru a întări cerințele de securitate, a aborda securitatea lanțurilor de aprovizionare, a simplifica obligațiile de raportare și a introduce măsuri de supraveghere mai riguroase și cerințe de aplicare mai stricte, inclusiv sancțiuni armonizate în întreaga UE. Extinderea propusă a domeniului de aplicare acoperit de NIS2, prin obligarea efectivă a mai multor entități și sectoare să ia măsuri, ar contribui la creșterea nivelului de securitate cibernetică în Europa pe termen lung.
Intre relități și mituri despre NIS2 promovate ”la grămadă” în ultimul timp, să discutăm deschis despre managementul riscurilor, securitate IT si conformitate.

DESPRE SPEAKER

Adrian Munteanu are o experiență de peste 15 ani în misiuni de audit, consultanță și instruire în industrii diferite (servicii financiar-bancare, servicii de sănătate-farma, utilități, distribuție).
Adrian este auditor de securitate cibernetică atestat DNSC, expert ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) în domeniul managementului riscurilor și deține certificări relevante: CISA, CRISC, CDPSE, CIPM, COBIT Foundation, ITIL Foundation.
De asemenea este profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor – Univ. Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde predă cursuri despresecuritatea informațiilor, auditul sistemelor informaționale, guvernare și managementul serviciilor IT.
A fost primul co-președinte al filialei din România a IAPP (International Association of Privacy Professionals), membership director al ISACA Romania Chapter și instructor pentru cursurile CISA (Certified Information Systems Auditor) și CIPM (Certified Information Privacy Manager) și coordonator al Ghidului NIS publicat de DNSC și ISACA România.

Meet our fabulous makers, entrepreneurs and world changers!

29/08/2024
Adrian Munteanu
17/07/2024
We are thrilled to announce our very first GRC Forum offsite event in IASI. This one will be dedicated to NIS 2 directive! This is a fantastic opportunity to meet fellow members in person, share insights, and discuss the latest in network and information systems security. Whether you're a seasoned expert or just starting with NIS 2, this event will be an excellent platform for learning and networking.
02/07/2024
Societate. Film. Arhitectură celebrează, în toate dimensiunile sale, ideea de „împreună”. Studenți, profesori, arhitecți, designeri, artiști, ingineri, fotografi vizionează, descoperă, discută, argumentează, învață, lucrează, dezbat, evaluează, augmentează și potențează împreună un univers sensibil și personal a cărui unică cale de acces este filmul.
Alex Buretz
06/07/2024
Dragă comunitate, Unde te poartă vara? Sperăm că pe cele 7 coline în următoarele zile, căci pregătim o nouă întâlnire People of Design! De data aceasta, extindem granițele fizice cu un invitat drag care a depășit de mult barierele creativității: Alex Buretz. Caricaturist, ilustrator și designer grafic din Republica Moldova, Alex ne invită să ne uităm la realitatea (uneori dură) cu zâmbetul pe buze.
27/06/2024
Dăm startul unei comunități noi în Iași - L&D IS Community - cu oameni din organizații din departamentele L&D sau HR (learning, HRBP, people development etc), sau oameni care și-ar dori o carieră în aceste domenii, sau freelanceri sau pur și simplu oameni pasionați de educație, care își doresc să contribuie într-un spațiu safe, să învețe unii de la ceilalți, să aibă discuții de calitate despre domeniul L&D și provocările aferente.
Corina Neagu
20/06/2024
Dragi specialiști de HR! acest Meet-up este unul deosebit! Avem musafir de la București venit special pentru voi, mai exact pe #CorinaNeagu!! 🙂 Dacă ultima dată am fost 30, acum ce ziceți? Dublăm sau triplăm prezența? 🙂 Vă invităm la un eveniment deosebit, "HR Centrat pe Oameni: Intersecția dintre Inimă ❤️ și AI", condus de experta HR Corina Neagu. Cu o vastă experiență în resurse umane, Corina înțelege profund cum să integreze abordările empatice, centrate pe oameni, cu tehnologiile de ultimă oră AI. Evenimentul va explora echilibrul dintre inteligența emoțională și avansările tehnologice, pentru a crea un mediu de lucru mai eficient și uman. Participanții vor obține perspective valoroase despre utilizarea AI, menținând în același timp o strategie HR centrată pe oameni.
Ștefan Prepeliță
21/06/2024
Vrei să fii turist în propriul tău oraș? Vino alături de prietenii noștri de la Iași.Travel să descoperi Iașul dintr-o altă perspectivă! Vom începe de la Fab Lab 2, etajul 7, din clădirea BCR, unde vei putea admira orașul de la înălțime. Apoi vom asculta povești cunoscute și mai puțin cunoscute despre obiectivele de pe traseu, alături de ghidul nostru Ștefan Prepeliță.