PoD – Arhitectură sub cer-dac cu Alexandra Dobeș

Alexandra Dobeș
People of Design Iași - Fab Lab Iasi
People of Design Iași - Fab Lab Iasi

Event Description

Dragă comunitate PoD,
Ne așteaptă o nouă întâlnire autentică cu un invitat de suflet și un nou host: @Tiberiu Teodor Stanciu o va lua la întrebări pe Alexandra Dobeş, un arhitect talentat, premiat, muncitor şi de o bucurie molipsitoare. Născută în Maramureş, şcolită în Scoţia, formată în Moldova și desăvârșită în Transilvania, pe Alexandra o găsiţi astăzi la Mănăstirea Oaşa coordonând şi îndrumând şantiere, conferințe, arhitecţi, ingineri şi alte suflete rătăcite.
Pasiunea pentru arhitectura vernaculară, etnografie, conservare, restaurare şi formele de activare ale memoriei culturale au fost definitorii în parcursul Alexandrei. Deşi a absolvit facultatea de arhitectură în Scoţia, la „The Robert Gordon University” din Aberdeen, memoria locului de acasă a fost mai puternică, astfel că s-a întors, petrecând anii de ucenicie sub îndrumarea arhitectului Dorel Cordoş.
„Amintirea are nevoie de locuri”, spune Alexandra, iar un loc între locuri a fost şi este oraşul Iaşi. De oraşul celor şapte coline pe Alexandra o leagă echipa MIOLK şi, mai recent, Facultatea de Arhitectură din Iaşi printr-un parteneriat cu Mănăstirea Oaşa, locul în care îi aşteaptă vara în practică pe studenţii arhitecţi.
Te așteptăm alături de noi să descoperim mai multe despre arhitectură, oameni, destine, cugetări şi lecţii de viaţă!
Te rugăm să-ți rezervi biletul GRATUIT aici: https://forms.gle/xjHMMCMWDv9WD56u6
Deși accesul e liber, te invităm să contribui printr-o donație la fondul @Salvati Copii Iași, aici: https://bit.ly/SalvatiCopiiiIasi
Apreciem mult implicarea ta!

Pe curând!

Mai multe informații despre invitat:
Insta: https://instagram.com/atelier_cunun

Meet our fabulous makers, entrepreneurs and world changers!

23/05/2024
SAVE THE DATE: 23 mai 2024! Industria regională de IT & Outsourcing va primi o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai 2024, la Centrul de evenimente Agora. Mai multe detalii vor fi anunțate pe parcurs. Stați aproape! www.pinawards.ro
24/04/2024
În acest meetup câțiva membri din comunitate vor ține prezentări-fulger (până la 5 minute fiecare) despre topicul preferat de fiecare, legat de UX desigur. See you soon!
23/04/2024
Dragă comunitate, Este timpul pentru noua întâlnire #4 People of Design & Tech în care să înflorească la unison inspirația, socializarea și voia bună! De data aceasta, vă așteptăm cu doi invitați complementari: Silviu Teodor-Stanciu, designer și lector universitar la Facultatea de Arte Vizuale și Design (UNAGE Iași) și Cristian Josan, General Manager - Amazon Development Center Romania. Ceea ce au în comun este o mentalitate puternică de creștere, care aduce mediul lor la următorul nivel.
10/04/2024
We are thrilled to announce our first local edition of Moldova Demo Day on April 10th in Iași, at Fab Lab3, organized by the Romanian Tech Startups Association along with our local partner People of Tech Iași.
Valentin Măzăreanu
25/04/2024
Ce este ITIL®? ITIL® este cel mai popular cadru de lucru pentru Managementul Serviciilor IT din lume, oferind o atenție reînnoită asupra practiilor orientate către valoare și optimizarea serviciilor IT. Cursul ITIL® 4 Foundation este un program comprehensiv conceput pentru a oferi participanților o înțelegere solidă a conceptelor și practicilor fundamentale din cadrul ITIL® 4. Acest curs servește ca punct de plecare ideal pentru cei care doresc să-și dezvolte competențele în managementul serviciilor IT conform celor mai recente standarde și practici din industrie.
05/04/2024
🚀 Bucură-te de o seară plină de inovație și stil la Threads of Tomorrow: Stronger and Better Together! 🌟 Ai dorința de a face o diferența și de a contribui la un viitor mai sustenabil în industria modei? Ești antreprenor, ai propriul tău brand sau o idee inovatoare pentru industrie? Ei bine, ai nimerit exact unde trebuie! 📅 Când? Pe 5 aprilie, începând cu ora 18:00! 👠 Unde? Fablab3, Iași
Anamaria Lăzăruc
03/04/2024
tim că în spatele rolului de medic se află câte o persoană cu o mulțime de aspirații, motivații și dorințe - toate adunate pentru a face bine celor din jur și de a le diminua suferința. Cu aceste persoane ne întâlnim pentru a creiona idei și proiecte care să sprijine calitatea serviciilor medicale din prezent și din viitor. Te invităm să te alături comunității de medici, dacă ești student în an terminal la Facultatea de Medicină / medic rezident / medic specialist. Pentru înscriere, accesează link-ul următor: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSe9HyXSodg5Ed.../viewform
Alex Plamadă
11/04/2024
Evenimentele NO.MAD Talks sunt acum și în Iași. 🧡 Și abia așteptăm să te avem alături! Începem în forță cu un topic care apasă pe punct sensibil de antreprenor și freelancer - Cum facem să fim mai eficienți în businessul nostru aflat în plină creștere? Automatizăm? Delegăm? Cum să ieșim din ciclul de a lucra nonstop, de a fi mult mai mult decât trup și suflet pentru businessul nostru și cum să evităm epuizarea? Da, da, prin EFICIENTIZARE. 👉🏻 Dacă te regăsești, atunci abia așteptăm să ne găsim la discuție cu folos.