PoD – Arhitectură sub cer-dac cu Alexandra Dobeș

Alexandra Dobeș
People of Design Iași - Fab Lab Iasi

Event Description

Dragă comunitate PoD,
Ne așteaptă o nouă întâlnire autentică cu un invitat de suflet și un nou host: @Tiberiu Teodor Stanciu o va lua la întrebări pe Alexandra Dobeş, un arhitect talentat, premiat, muncitor şi de o bucurie molipsitoare. Născută în Maramureş, şcolită în Scoţia, formată în Moldova și desăvârșită în Transilvania, pe Alexandra o găsiţi astăzi la Mănăstirea Oaşa coordonând şi îndrumând şantiere, conferințe, arhitecţi, ingineri şi alte suflete rătăcite.
Pasiunea pentru arhitectura vernaculară, etnografie, conservare, restaurare şi formele de activare ale memoriei culturale au fost definitorii în parcursul Alexandrei. Deşi a absolvit facultatea de arhitectură în Scoţia, la „The Robert Gordon University” din Aberdeen, memoria locului de acasă a fost mai puternică, astfel că s-a întors, petrecând anii de ucenicie sub îndrumarea arhitectului Dorel Cordoş.
„Amintirea are nevoie de locuri”, spune Alexandra, iar un loc între locuri a fost şi este oraşul Iaşi. De oraşul celor şapte coline pe Alexandra o leagă echipa MIOLK şi, mai recent, Facultatea de Arhitectură din Iaşi printr-un parteneriat cu Mănăstirea Oaşa, locul în care îi aşteaptă vara în practică pe studenţii arhitecţi.
Te așteptăm alături de noi să descoperim mai multe despre arhitectură, oameni, destine, cugetări şi lecţii de viaţă!
Te rugăm să-ți rezervi biletul GRATUIT aici: https://forms.gle/xjHMMCMWDv9WD56u6
Deși accesul e liber, te invităm să contribui printr-o donație la fondul @Salvati Copii Iași, aici: https://bit.ly/SalvatiCopiiiIasi
Apreciem mult implicarea ta!

Pe curând!

Mai multe informații despre invitat:
Insta: https://instagram.com/atelier_cunun

Meet our fabulous makers, entrepreneurs and world changers!

Bogdan Puiu
24/11/2023
Crina Penteleychuck
28/11/2023
Carmen Teodorescu
20/11/2023
Daniel Dragoș Panainte
06/11/2023
Te invităm luni 6 noiembrie de la orele 18.00 la Fab Lab Iași la o discuție relaxată într-un cadru securizant alături de Corina Ichim Farcas, psiholog & mindful storyteller și Dragos Daniel Panainte, om de HR și terapeut sistemic.