Club Fab Lab Iași Vernisaj Tramvaiul ieșean. Perpetuu

Club Fab Lab - Vernisaj Tramvaiul ieșean
Club Fab Lab - Vernisaj Tramvaiul ieșean

Event Description

De Mărțișor, vino să descoperi vehiculele Iașului, demult dispărute în negura istoriei!

Te așteptăm vineri, 1 martie 2024,  la vernisajul „Tramvaiul ieșean. Perpetuu”  prin care marcăm aniversarea a 126 de ani de la înființarea serviciului de transport public electric la Iași alături de prietenii noștri, Silviu Teodor-Stanciu, designer și lector universitar și Tiberiu Teodor-Stanciu, arhitect optimist și asistent universitar.

UNDE: Fab Lab 1, strada Rândunica 2, corp TEX6, etajul 2, sala 4

CÂND: 1 martie 2024, ora 14:00

Directori artistici: Silviu Teodor-Stanciu și Tiberiu Teodor-Stanciu

Invitat special: George Radeș, membru al Asociației Tramclub Iași

Expoziția reunește 35 de panouri A1 ce ilustrează toate tipurile de tramvai ce au circulat în Iași, atât vagoane pentru călători, cât și cu rol utilitar, vehicule fabricate în serie și prototipuri. Acestea sunt extrase din volumul bilingv „Iași. Istoria tramvaiului/ Tram History”, autori Silviu Teodor-Stanciu, Tiberiu Teodor-Stanciu, tradus în limba engleză de către Adina-Maria Simion, publicat sub egida editurii Junimea în anul 2023. 

Pentru înscrieri, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/jbgdELii4jJLNBMM6 

Te așteptăm cu drag!

Mai multe despre invitați:

Silviu Teodor-Stanciu – designer și lector universitar la Facultatea de Arte Vizuale și Design (UNAGE Iași), sunt o persoană implicată și activă în mediul cultural ieșean prin proiecte artistice și de design. „Iași – orașul tramvaielor pictate”, „TramArt”, „Papatram și compania” sunt câteva dintre cele mai cunoscute proiecte realizate, sub egida asociației Tramclub Iași, a cărei activitate o coordonez din anul 2013. În colaborare cu Compania de Transport Public Iași am pus bazele înființării Muzeului Transportului Public Iași, în cadrul căruia sunt conservate vehicule rare, reale repere ale industriei și design-ului românesc.

Tiberiu Teodor-Stanciu – sunt un arhitect optimist cu drag de Iași, de momentele, locurile și arhitecturile orașului reflectate în ilustrații și animații în cadrul proiectului personal „Atelier Spre”. Cu mine vă puteți întâlni la tot pasul prin oraș prin intermediul sistemelor de signalistică, a hărților turistice și a panourilor informative realizate alături de colegii de la „Iasi.travel”. În prezent sunt asistent universitar la Facultatea de Arhitectură din Iași și la Facultatea de Filosofie din Iași.

George Radeș, un artist în devenire, membru al Asociației Tramclub Iași, prezintă în cadrul expoziției șase machete de tramvai (de tip ITB, Timiș, GT 4, ST 10, M6D) realizate începând de la vârsta de 10 ani, până în prezent, la cei 15. 

Evenimentul este organizat de Fab Lab Iași, Compania de Transport Public Iași și Asociația Tramclub Iași.

Meet our fabulous makers, entrepreneurs and world changers!

10/04/2024
We are thrilled to announce our first local edition of Moldova Demo Day on April 10th in Iași, at Fab Lab3, organized by the Romanian Tech Startups Association along with our local partner People of Tech Iași.
Valentin Măzăreanu
25/04/2024
Ce este ITIL®? ITIL® este cel mai popular cadru de lucru pentru Managementul Serviciilor IT din lume, oferind o atenție reînnoită asupra practiilor orientate către valoare și optimizarea serviciilor IT. Cursul ITIL® 4 Foundation este un program comprehensiv conceput pentru a oferi participanților o înțelegere solidă a conceptelor și practicilor fundamentale din cadrul ITIL® 4. Acest curs servește ca punct de plecare ideal pentru cei care doresc să-și dezvolte competențele în managementul serviciilor IT conform celor mai recente standarde și practici din industrie.
05/04/2024
🚀 Bucură-te de o seară plină de inovație și stil la Threads of Tomorrow: Stronger and Better Together! 🌟 Ai dorința de a face o diferența și de a contribui la un viitor mai sustenabil în industria modei? Ești antreprenor, ai propriul tău brand sau o idee inovatoare pentru industrie? Ei bine, ai nimerit exact unde trebuie! 📅 Când? Pe 5 aprilie, începând cu ora 18:00! 👠 Unde? Fablab3, Iași
Anamaria Lăzăruc
03/04/2024
tim că în spatele rolului de medic se află câte o persoană cu o mulțime de aspirații, motivații și dorințe - toate adunate pentru a face bine celor din jur și de a le diminua suferința. Cu aceste persoane ne întâlnim pentru a creiona idei și proiecte care să sprijine calitatea serviciilor medicale din prezent și din viitor. Te invităm să te alături comunității de medici, dacă ești student în an terminal la Facultatea de Medicină / medic rezident / medic specialist. Pentru înscriere, accesează link-ul următor: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSe9HyXSodg5Ed.../viewform
Alex Plamadă
11/04/2024
Evenimentele NO.MAD Talks sunt acum și în Iași. 🧡 Și abia așteptăm să te avem alături! Începem în forță cu un topic care apasă pe punct sensibil de antreprenor și freelancer - Cum facem să fim mai eficienți în businessul nostru aflat în plină creștere? Automatizăm? Delegăm? Cum să ieșim din ciclul de a lucra nonstop, de a fi mult mai mult decât trup și suflet pentru businessul nostru și cum să evităm epuizarea? Da, da, prin EFICIENTIZARE. 👉🏻 Dacă te regăsești, atunci abia așteptăm să ne găsim la discuție cu folos.
Andrei Onofrei
25/03/2024
The new form of online communication has brought great improvement possibilities, by overcoming the limitations of time and space. However, online presence have also modified the communication rules, e.g., those related to proxemics or the challenge in reading nonverbal cues. And those need a little adjusting to adapt to this new form of everyday communication. Body language is one of these ways. I invite you to discuss together how body language has changed in this virtual world, as well as some techniques to improve your listening and overall communication in the virtual world. Bring also your experiences, questions and challenges in virtual world!
29/03/2024
Vă invităm la lansarea jurnalului ghidat VeloEpic - Călătoriile mele pe bicicletă, un ✅concept unic pe piața din România, creat de Ioana Amăriuței Popa, special pentru iubitorii de pedalat.
28/03/2024
Dear community, March calls us together for the #3 inspiring event by People of Design & Tech, with two empowering guests: Andrei Botez, Group Head of Creative Services @Endava and Marian Petrescu, Head of Computing and Chassis Units @ Continental Automotive. What they have in common is a strong growth mindset that brings their environment to the next level.