Club Fab Lab Iași Vernisaj Tramvaiul ieșean. Perpetuu

Club Fab Lab - Vernisaj Tramvaiul ieșean
Club Fab Lab - Vernisaj Tramvaiul ieșean

Event Description

De Mărțișor, vino să descoperi vehiculele Iașului, demult dispărute în negura istoriei!

Te așteptăm vineri, 1 martie 2024,  la vernisajul „Tramvaiul ieșean. Perpetuu”  prin care marcăm aniversarea a 126 de ani de la înființarea serviciului de transport public electric la Iași alături de prietenii noștri, Silviu Teodor-Stanciu, designer și lector universitar și Tiberiu Teodor-Stanciu, arhitect optimist și asistent universitar.

UNDE: Fab Lab 1, strada Rândunica 2, corp TEX6, etajul 2, sala 4

CÂND: 1 martie 2024, ora 14:00

Directori artistici: Silviu Teodor-Stanciu și Tiberiu Teodor-Stanciu

Invitat special: George Radeș, membru al Asociației Tramclub Iași

Expoziția reunește 35 de panouri A1 ce ilustrează toate tipurile de tramvai ce au circulat în Iași, atât vagoane pentru călători, cât și cu rol utilitar, vehicule fabricate în serie și prototipuri. Acestea sunt extrase din volumul bilingv „Iași. Istoria tramvaiului/ Tram History”, autori Silviu Teodor-Stanciu, Tiberiu Teodor-Stanciu, tradus în limba engleză de către Adina-Maria Simion, publicat sub egida editurii Junimea în anul 2023. 

Pentru înscrieri, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/jbgdELii4jJLNBMM6 

Te așteptăm cu drag!

Mai multe despre invitați:

Silviu Teodor-Stanciu – designer și lector universitar la Facultatea de Arte Vizuale și Design (UNAGE Iași), sunt o persoană implicată și activă în mediul cultural ieșean prin proiecte artistice și de design. „Iași – orașul tramvaielor pictate”, „TramArt”, „Papatram și compania” sunt câteva dintre cele mai cunoscute proiecte realizate, sub egida asociației Tramclub Iași, a cărei activitate o coordonez din anul 2013. În colaborare cu Compania de Transport Public Iași am pus bazele înființării Muzeului Transportului Public Iași, în cadrul căruia sunt conservate vehicule rare, reale repere ale industriei și design-ului românesc.

Tiberiu Teodor-Stanciu – sunt un arhitect optimist cu drag de Iași, de momentele, locurile și arhitecturile orașului reflectate în ilustrații și animații în cadrul proiectului personal „Atelier Spre”. Cu mine vă puteți întâlni la tot pasul prin oraș prin intermediul sistemelor de signalistică, a hărților turistice și a panourilor informative realizate alături de colegii de la „Iasi.travel”. În prezent sunt asistent universitar la Facultatea de Arhitectură din Iași și la Facultatea de Filosofie din Iași.

George Radeș, un artist în devenire, membru al Asociației Tramclub Iași, prezintă în cadrul expoziției șase machete de tramvai (de tip ITB, Timiș, GT 4, ST 10, M6D) realizate începând de la vârsta de 10 ani, până în prezent, la cei 15. 

Evenimentul este organizat de Fab Lab Iași, Compania de Transport Public Iași și Asociația Tramclub Iași.

Meet our fabulous makers, entrepreneurs and world changers!

Adrian Munteanu
17/07/2024
We are thrilled to announce our very first GRC Forum offsite event in IASI. This one will be dedicated to NIS 2 directive! This is a fantastic opportunity to meet fellow members in person, share insights, and discuss the latest in network and information systems security. Whether you're a seasoned expert or just starting with NIS 2, this event will be an excellent platform for learning and networking.
02/07/2024
Societate. Film. Arhitectură celebrează, în toate dimensiunile sale, ideea de „împreună”. Studenți, profesori, arhitecți, designeri, artiști, ingineri, fotografi vizionează, descoperă, discută, argumentează, învață, lucrează, dezbat, evaluează, augmentează și potențează împreună un univers sensibil și personal a cărui unică cale de acces este filmul.
Alex Buretz
06/07/2024
Dragă comunitate, Unde te poartă vara? Sperăm că pe cele 7 coline în următoarele zile, căci pregătim o nouă întâlnire People of Design! De data aceasta, extindem granițele fizice cu un invitat drag care a depășit de mult barierele creativității: Alex Buretz. Caricaturist, ilustrator și designer grafic din Republica Moldova, Alex ne invită să ne uităm la realitatea (uneori dură) cu zâmbetul pe buze.
27/06/2024
Dăm startul unei comunități noi în Iași - L&D IS Community - cu oameni din organizații din departamentele L&D sau HR (learning, HRBP, people development etc), sau oameni care și-ar dori o carieră în aceste domenii, sau freelanceri sau pur și simplu oameni pasionați de educație, care își doresc să contribuie într-un spațiu safe, să învețe unii de la ceilalți, să aibă discuții de calitate despre domeniul L&D și provocările aferente.
Corina Neagu
20/06/2024
Dragi specialiști de HR! acest Meet-up este unul deosebit! Avem musafir de la București venit special pentru voi, mai exact pe #CorinaNeagu!! 🙂 Dacă ultima dată am fost 30, acum ce ziceți? Dublăm sau triplăm prezența? 🙂 Vă invităm la un eveniment deosebit, "HR Centrat pe Oameni: Intersecția dintre Inimă ❤️ și AI", condus de experta HR Corina Neagu. Cu o vastă experiență în resurse umane, Corina înțelege profund cum să integreze abordările empatice, centrate pe oameni, cu tehnologiile de ultimă oră AI. Evenimentul va explora echilibrul dintre inteligența emoțională și avansările tehnologice, pentru a crea un mediu de lucru mai eficient și uman. Participanții vor obține perspective valoroase despre utilizarea AI, menținând în același timp o strategie HR centrată pe oameni.
Ștefan Prepeliță
21/06/2024
Vrei să fii turist în propriul tău oraș? Vino alături de prietenii noștri de la Iași.Travel să descoperi Iașul dintr-o altă perspectivă! Vom începe de la Fab Lab 2, etajul 7, din clădirea BCR, unde vei putea admira orașul de la înălțime. Apoi vom asculta povești cunoscute și mai puțin cunoscute despre obiectivele de pe traseu, alături de ghidul nostru Ștefan Prepeliță.
29/05/2024
Este timpul pentru întâlnirea lunii mai și o nouă formulă colaborativă # People of Design & Tech x UX Meetup! De această dată, vom prezenta inovații locale folosind cele mai noi tehnologii de pe piața AR și VR, cu multă socializare și voie bună!